Creative Selection

Van een student kreeg ik de tip om het boek “Creative selection” te lezen. De auteur heeft lang voor Apple gewerkt en was betrokken bij diverse belangrijke projecten zoals Safari, eerste iPhone en de eerste iPad. In het boek pleit hij voor het maken van demo’s. Demo’s om je ideeen tastbaar en bruikbaar te maken. Creatieve whiteboard sessies leveren te weinig op: ‘whiteboard discussions feel like work but often they’re not, since it’s too difficult to talk productively about ideas in the abstract’. Of vrij naar Meindert Talma: de woorden stijgen naar het plafond en komen niet meer terug.

Door deze werkwijze kwam hij er achter het keyboard dat hij ontworpen had, niet functioneerde op wonderlijke dagen als “international talk like a pirate day”. De woorden die een piraat zegt staan meestal niet in een woordenboek. Moeten die dan worden toegevoegd? En welke dan? Dit specifieke designprobleem beschrijft Ken Kocienda ook op zijn blog.