Backup

Eind juni begaf mijn computer het. Gelukkig had ik een timemachine backup en sla ik alle data op in iCloud, niet aan de hand dacht ik…. Ik besloot op de vervangende laptop een beta van Catalina te installeren, gebruik makend van mijn data op iCloud. Niet zo handig… De beta leek data kwijt te raken op de iCloud drive, het is me nog steeds niet duidelijk wat er nu precies kwijt is. Zomaar de oude timemachine backup terugzetten kan ook niet, want in de afgelopen tijd heb ik weer allerlei nieuwe dingen gemaakt, geschreven e.d.

Tijd voor een nieuwe backup strategie: mijn plan is om naast iCloud drive en de TimeCapsule ook het programma arq te gebruiken om een backup te maken naar Stack. Het idee daarvan is dat het werkt als een soort online timemachine. Als het goed is lopen alle programma’s automatisch zodat ik niets kan vergeten.

Van een aantal cruciale dingen (foto’s!) zal ik nog bewaren op een externe hardeschijf.

Een mooi overzicht van redenen om een backupstrategie te hebben kun je vinden in de mac power users podcast.