Stackoverflow

Al een tijdje lang had ik bijna 3000 punten op stackoverflow. Nog een paar goede antwoorden geven en ik zou deze mijlpaal bereieken. Maar toen ik vorige week naar stackoverflow ging had ik ineens ruim meer dan 3000 punten. Zonder dat ik het bewust had meegekregen dat ik een “mijlpaal” had bereikt, was er ik er ruim voorbij.

Stackoverflow blijkt de systematiek voor het toekennen van punten te hebben aangepast. Waar je vroeger 5 punten kreeg voor een mooie vraag, krijg je er nu 10 met terugwerkende kracht.

Het doel van de systematiek van stackoverflow is de gebruikers reden geven om kwalitatief goede antwoorden te geven, en vragen te stellen. Echter voelt het voor mij of deze incentive nu weg is.

Punten systemen ontwerpen en aanpassen blijft een ontzettend lastig probleem, het is een geraffineerd systeem waar gebruikers hun gedrag aan gaan aanpassen.