De derde week

Het live-zetten van een blog is een interessant probleem: het is een relatief eenvoudig, maar er is oneindig veel keuze. Ga je voor een standaard platform als Wordpress/ blogger/ wixsite of maak je zelf iets? En als je dan zelf iets maakt welke techniek kies je dan? Je kunt kiezen voor dynamische serverside gegenereerde website met php of iets dergelijks, maar de cool-kids gaan nu vaak voor static site-generators. Nordy is één van deze cool kids, hij gebruikt het framework Publish.

Alex heeft inmiddels een aantal artikelen geschreven waarin hij zijn eigen ervaringen beschrijft in een tutorial vorm, zodat de kijkers thuis ook mee kunnen doen. Zoals dit artikel over git bash.

Om te bepalen welke taal je wilt leren is het goed om te bekijken welke talen op dit moment gebruikt worden, Mook kijkt via stackoverflow naar welke talen er op dit moment populair zijn. Nuttig om te doen, maar waar gaat het naar toe. Of zoals Wayne Gretski zei “Skate to where the puck is going, not where it has been.”. Mook schrijft over het leren van Java, deze taal wordt langzaam (heel langzaam) verdrongen door Kotlin, waar zet je dan op in?

Na het afronden van de eerste minicase is het een goed moment om even terug te kijken naar de manier waarop we het hebben aangepakt. Anouk kijkt terug naar de case, waarin vooral in de tweede week alles op z’n plek viel.

Op Nynke’s blog een heldere uitleg van het product dat haar groep heeft gemaakt voor de eerste minicase. Hoe betrek je bewoners van een gebied bij het vinden van geschikte plaatsen voor windmolens en zonnepanelen?

Romy kijkt terug op de Figma challenge, waarin haar team zo slim was om het lettertype SFSymbols te gebruiken. Dit lettertype bevat veel gebruikte iconen voor iOs en MacOs. Met als bijkomend voordeel dat je ze gemakkelijk kan schalen, vet/ italic e.d kan maken.

In het veld: Carola Nitz van Netflix vertelt in “Swift by sundell” over hoe de Netflix applicaties gemaakt wordt, hoe werkt het team samen?