Round up week 2

In deze tweede en afsluitende week van de eerste minicase is er veel actie in de minor. Tjerk probeert zijn huis slim te maken, maar ja is elk probleem makkelijk duckduck-go-able?

Het is niet eenvoudig om in een afstand-setting aan de slag te gaan in creatieve sessies. Romy geeft een mooi overzicht van struggle die dit oplevert (Minicase – Week 2).

Hoe je de minor ervaart is heel erg afhankelijk van waar je staat in de opleiding. Richard komt net terug van stage, met een berg ervaring en een nieuwe rol als ervaren rot). Voor Noah betekent de nieuwe community wennen aan een nieuwe manier van werken, Noah reflecteert op deze “overwhelming” ervaring. Ook Sander worstelt met de uitgebreidheid van ons werkterrein, als je wilt leren programmeren, hoe weet je dan of hetgeen dat je wilt leren de juiste eerste stap is? Sander heeft besloten eerst een aan python te gaan snuffelen, een goede eerste stap!

Anouk doet iets interessants op haar blog: ze gebruikt haar muziekkennis om haar gevoel over aanpak van de minicase mee samen te vatten (I Still Haven’t Found What I’m Looking For). Mijn ervaring is dat een song-titel of een gedeelte van een tekst van een liedje heel effectief kunnen zijn in het neerzetten van een frame, of soms in het neerzetten van een persona. In een project waar ik ooit bij betrokken was gebruikte we de tekst “Ronny gaat naar huis” van Spinvis. De tekst fungeerde bijna als een persona voor Ronny:

“Ronnie gaat naar huis

Kijk maar in zijn tas

Een cassette en de schelpen uit zijn la

Het ging een tijdje slecht

Maar dat is nou voorbij” (rest van de tekst)

Op de één of andere manier krijgt de tekst het voor elkaar om zowel de hoop als het onvermogen van de persoon te laten zien.

Volgende week het “trainingslevel”, een week waarin de studenten aan hun skills kunnen werken, bijvoorbeeld op het gebied van TypeScript of Figma of Animatie. Waar gaat Sven eigenlijk aan het werken, of Rowin of Wouter?. Volgende week link ik naar hun stukjes over de week :-)

Random weetjes voor Anouk: (omdat Neil Finn en K’s choice): De band “Woodface” van Gert Bettens uit K’s choice is genoemd naar een album van Crowded house. Jammer dat de muziek shit is.