Week 4

Al jaren volg ik de app developer David Smith, hij maakte inmiddels meer dan 50 apps die met elkaar ervoor zorgen dat hij een goed inkomen verdiend. Voor iOs 14 maakte hij een leuk app’je om widget mee te maken voor op je homescreen. Deze app werd echter tot zijn grote verbazing een hit, en staat inmiddels nummer 1 in de verkoop. De enorme verbazing die dat bij hem en Marco Arment (bekend van Overcast/ instaper) oplevert, levert een prachtige podcast aflevering op in Under the radar.

Maura schrijft een mooie post over motivatie tijdens het trainingslevel. Volgens Deci & Ryan’s self determinatie theory hangt motivatie wordt intrinsieke motivatie beïnvloed door je mate van autonomie, relatedness en gevoel van competentie (wordt ik beter?). Zoals het trainings level nu georganiseerd is, heb je veel autonomie. Maar, hoe zit het met de andere factoren? En wat kan jezelf doen om die te bevorderen?

Animaties in interfaces zijn nog altijd een ondergeschoven kindje. Bij bedrijven die werkzaam zijn op ons vakgebied schieten ze er meestal bij in. Joeri schrijft een mooie blogpost over de animatie principes van Disney, maar dan toegepast in interface design (link) .

Laurens gebruikt Chico om de productiviteit te verhogen na wat lastige weken. (link).

Rowin beschrijft de eerste weken in de minor, en het tutorial level rond vue.js. Eerste stappen, en het snappen wat je nu precies met een techniek kan is lastig. Meestal moet je je langere tijd onderdompelen om echt grip te krijgen (link).

Richard gaat meer de diepte in op het vlak van JavaScript (link).