Privacy vooruit met tellen

Door alle lekken en privacy “ongelukken” van de laatste tijd merk ik dat mijn mening over het gebruik van third party bibliotheken flink aan het veranderen is. Tot nog toe gebruikte ik in vooruit met tellen “crashlytics” en “fabric” om inzicht te krijgen in hoeveel de app gebruikt wordt en of er ook stabiliteitsproblemen zijn. Sinds deze bibliotheken zijn overgenomen door Google heb ik een minder prettig gevoel bij het gebruik hiervan. Waarom biedt Google deze bibliotheken aan? Welke gegevens worden allemaal verzameld?

Het antwoord op deze vragen is niet te geven. En bovendien kunnen de antwoorden op de vragen voortdurend veranderen door wijzigingen in de bibliotheken. Daarom heb ik besloten deze niet meer te gebruiken, en het gebruik van de apps puur te analyseren op eigen gegevens. Niet eenvoudig om te doen, maar weet ook zeker dat er geen gegevens gelekt kunnen worden.